logo
  lappenmand...
lappenmand...

inmiddels zijn we verhuisd en voor de zoveelste keer weer dat blok uit elkaar, en die ss maar in de lappenmand, maar je doet 't goed of je doet 't niet toch ? veel problemen met olielekkage, 't past ook allemaal maar nt, maar inmiddels hebben we een hele snelle methode om 't goed te monteren, dat is nou weer die ervaring.....

 
  6-bak...
6-bak...

nou om het leuk te maken heb ik er ook maar meteen een 6-bak ingestopt.... we bestelden er eentje voor de racer (SOBW hoge notering !!) en toen dacht ik, die fax met 1x kan net zo goed 2x.... en 't schakelt als een mes door de boter, maar 't spul werkt ook wel met een 4-bak hoor... ik heb hier overigens GEEN koppeling opzitten op de primaire bak-as, sterker nog, ik heb niet eens ZWARE VEREN in de koppeling, want ik ben nog steeds overtuigd van de superieure kwaliteit van honda, en terecht, alleen een ss-koppeling met 2 platen erin, en toch racen !! en hard ook, mooi wel 17 PK !!

 
  cilinder past !!
cilinder past !!

nou is dit natuurlijk ineens heel snel, maar 't heeft toch een aantal maanden geduurd (deze foto is bijvoorbeeld gemaakt in 't oude pand, dus vr december 2000) omdat ik ook nog andere reparaties heb die in tegenstelling tot dit WEL geld opleveren in plaats van geld kosten....., maar die cilinder past wel !! (ondanks dat een aantal mensen denken dat 't niet past..... )

 
  mega gat !!
mega gat !!

ok, 't is een heel werk geweest en als importeur van dit spul moet ik toch weten wat ik verkoop, dus dat duurde even.... dit is het prototype, inmiddels een keer of 20 in en uit elkaar geweest voordat 't goed liep, maar nu kan ik ook met een goed gevoel iedereen advies geven !! bijvoorbeeld ook als je 't setje straks aangeboden krijgt via een andere dealer (aan wie wij dan weer leveren....), op een aantal toertochten is 't hele gebeuren ook live te zien (rijdend dus), of je kijkt even bij de 'movies', maar niet alle foto's komen hier te staan.... allereerst maak je een heeeeel groot gat.... even voor de duidelijkheid, die krukas geeft 56 mm slag !! (zie afdeling 'parts') anders krijg je geen 153 cc (en dat wil je wel....) pas wel even de oliepompas aan want anders crashed de boel kapot (en dat wil je dus niet...)

 
  153 cc....
153 cc....

het volgende geval..... hoe maak ik 153 cc op een goeie manier (andere manieren zijn er niet !!) t/m foto 47

 
  conclusie....
conclusie....

conclusie 1, zo moet het dus niet.... (h, echt niet ??....) conclusie 2, is deze ss EUR.2500,-- waard ? nee, maar de teller is wel mooi !! conclusie 3, ben ik verstandig bezig ? nee, maar 't rijdt wel, en ik kan hem overal stallen.... (lees: neerkwakken....) conclusie 4, wil ik ook zo'n ss ? ja !! , kijk in de krant of op de diverse advertentie internet sites.... NEE !!, kom shoppen bij 4-Stroke Bike Centre....

 
  rot achterlicht....
rot achterlicht....

goeie bevestiging van het achterlicht, ik wed dat ie aarde maakt..... 'B.A.'s-A-team-plakband' of 'mc Guiver-tape' en wat ijzerdraad om het compleet te maken, meesterlijk !!.... gammel knipperlichtje ernaast dat herinnerd aan de tijd toen deze ss nog origineel was (lng zo stoer niet als nu !!)..... 'goed' leesbaar verzekeringsplaatje !! zodat je zeker weet dat oom agent je z door laat rijden.... en dan te bedenken dat deze ss hier in de winkel stond te blinken nog geen 2 jaar geleden.... (mt alle werkende knippertjes etc. etc.....)

 
  rotte remmen....
rotte remmen....

hoezo, blokken versleten ?..... lekker strak gespannen veer ook !!.... mooie bruine remstang met relif, design !!.... bespaart je toch mooi weer een paar knaken op een mensenleven !!

 
  rotte kickstarter...
rotte kickstarter...

speciale race-stand van de kickstarter door slecht aandraaien van het boutje (en het is z simpel...), alle tanden rot.... maar o.k. aanduwen is ook een mogelijkheid..... ook die lekke oliekeerring en ranzige olielekkage is tof !!.... mooie gedeukte brug en dat rammel-rem-pedaal dat niet geborgt zit.... remveer ? niet nodig ! ik woon tenslotte in een rustige buurt !!

 
  rotte kabel...
rotte kabel...

hele mooie teller !! (even serieus nu).... alleen jammer en niet slim om de teller kabel als tie kapot is, aan de bovenkant los te halen en dan rechtop in de regen vast te klemmen..... handig al dat regenwater dat in mijn wiellagers stroomt, goed voor de teller aandrijving ook (als tie al niet kapot was...).... en die lagers worden zo mooi schoongespoeld, vakwerk !! hier wordt nagedacht !!

 
Adresgegevens
Oude rijksweg 111
7951 EB Staphorst
+31(0)522-291732
06-51 11 11 38
+31(0)522-465939

Routebeschrijving download

Openingstijden
ma,di op afspraak
wo 9.30-17.30
do 9.30-21.00
vr 9.30-17.30
za 9.30-16.30
zondag gesloten 
   
;
Pagina's 12345678910