logo
  bobbejaan 10
bobbejaan 10

goed beeld van wat er nou eigenlijk opzit: carb 28 fcr van keihin (800 euro....) maar de titanium inlaat unit is ontwikkeld door de honda-heren, niet te koop dus, maar het werkt goed, mechanisch aangedreven door kabels die ook weer onder de kop bij de uitlaat vastzitten, vraag me niet hoe het werkt, de bedoeling is in ieder geval om de lucht toevoer in goed banen te leiden op het moment dat de machine hoge snelheden rijdt..... dan is de inlaat kelk in hoogte verstelbaar naarmate de fiets harder gaat, ingenieus dus !!, zit ook nog een titanium 5-bak in, ook honda design dus, dit zijn geen grappen !! ik zie ook nog een temperatuur opnemertje zitten in de olieleiding bij de koeler, 54mm alu cilinder, hele beschaafde carbon uitlaat met dikke bocht en expansie deel, tof geluid !!

 
  bobbejaan 9
bobbejaan 9

zeer fraaie uitvoering van de dax, gebouwd door honda racing zwitserland (honda zelf dus !! met dank aan Mano) die kunnen er wat van, deze foto is ook wall-paper-formaat !! 114,5cc gaat als een kanon (zie ook ''movies'' op deze site) en geen enkel takegawa spulletje erop, gewoon honda met wat kitaco en een hoop kennis en ervaring dat is de truc.... machine was ''begrensd'' op 160 km/h !! verschrikkelijk mooie lak, heftige banden van metzeler (special made) voor hoge snelheid, simpele oliekoeler hoeft dus helemaal niet opzichtig te zijn, honda koppeling van de cl wel aangepast met een hydrolische drukgroep mooi gepolijst, schijven voor en achter ook hydrolisch, gasgeveerde schokbrekers achter, mooi kuipje en frontje, mooie verlichting en knippers ook, heel fraai !! als je bedenkt dat hier 20 PK (!!!!!) uitkomt en ik op mijn ss 153cc heb met ''slechts'' 17 PK......

 
  bobbejaan 8
bobbejaan 8

uitvoering uit japan, van de ''naughty dax'' dat is een soort shopper achtige dax, die buddy is dus origineel !! en een fraaie juffrouw was de eigenares !! mooi verchroomd frame en ze maakt de blits, die 4-bak met handkoppeling is origineel op dit model.

 
  bobbejaan 7
bobbejaan 7

daxje met zwarte velgen, weer eens wat anders dan al dat chroom, wel een dikke pijp of course !! zal wel weer ''marcheren'' , zit tenslotte niet voor niks een oliekoeler op en een telescoop vork van een nieuw type, wel zo veilig allemaal..... hť handkoppeling van ss !!

 
  bobbejaan 6
bobbejaan 6

als ik me niet vergis zijn dit singa's, maar leuk verbouwd !! weer die witte vlakjes op de banden, dat is erg popu in belgiŽ, ze hebben daar ook geld over voor mooi achterlichtjes !! er zijn nog een hoop nederlanders die in de ''leer'' moeten..... (niet allemaal, maar toch veel meer dan in belgiŽ, maar ja ''ons ben zunig....''

 
  bobbejaan 5
bobbejaan 5

hele fraaie dax, oud model, mooie combinatie van kleuren buddy is assymetrisch overtrokken (niet goed te zien op het plaatje maar het was best mooi) beetje caddilac-look, witte vlakjes op de banden, chroom velgen, t hele blok (middencarters) blauw, kop en cilinder ook !! mooi polijst spul, dik uitlaatje snel cilindertje en carb, klaar voor de start !

 
  bobbejaan 4
bobbejaan 4

let ook even op die mooie tellerset !! kost gauw 400 tot 600 euro !! en die vork snel 3000 euro.... nog een brugje van 650 euro..... laat maar.....

 
  bobbejaan 3
bobbejaan 3

plaatje van de andere kant, die breather takegawa kit was geleverd door 4-stroke bike centre !! voel ik me helemaal vereerd !! mooie aluminium race stepjes ook achter, dit is echt een hele mooie fiets !!

 
  bobbejaan 2
bobbejaan 2

mooi omgebouwde z50j, monoshock achter met kitako alu brug, vette vork erin met schijf, dik blok uiteraard met dito carb, gaaf zitje erop, dikke uitlaat, gewoon geld uitgeven en rijden motorkenteken maakt het weer af. goed bezig !!

 
  bobbejaan 1
bobbejaan 1

heftige zb uit nederland op de bobbejaanland toertocht in belgie !! als je zo'n fiets hebt moet je die natuurlijk laten zien in belgie, een heel fraai exemplaar van bernard uit noordwijk, 85cc gaat dik 100 km/h stoere blauwe dubbele koplamp erop.

 
Adresgegevens
Oude rijksweg 111
7951 EB Staphorst
+31(0)522-291732
06-51 11 11 38
+31(0)522-465939

Routebeschrijving download

Openingstijden
ma,di op afspraak
wo 9.30-17.30
do 9.30-21.00
vr 9.30-17.30
za 9.30-16.30
zondag gesloten 
   
;
Pagina's 12345678910